Akdeniz Chemson Ege’nin İhracat Yıldızları listesinde yer aldı

Akdeniz Chemson, Ege İhracatçı Birlikleri’nin hazırladığı ‘İhracatın Yıldızları’ listesinde, 154 milyon doları aşan ihracat tutarı ile kimya alanında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirket oldu.

Yayınlanma: 11:01 13-01-2023
Güncellenme: 11:01 13-01-2023
Akdeniz Chemson Ege’nin İhracat Yıldızları listesinde yer aldı

 

PVC stabilizatör üreticisi Akdeniz Chemson, Ege İhracatçı Birlikleri’nin belirlediği ‘İhracatın Yıldızları’ listesinde, kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında, 154 milyon 82 bin 841 dolarlık dolarlık ihracat rakamıyla bu yıl da bölgeden en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirket oldu.

FİRMA 110 ÜLKEYE SATIŞ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Son dönemde yatırımlarıyla üretim kapasitesini artıran şirket, Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika, Ortadoğu, ABD, Çin, Brezilya ve Avustralya’da faaliyetlerini sürdürüyor. Firma, halen yaklaşık 110 ülkeye satış gerçekleştiriyor.

Bu yıl 100'üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege İhracatçı Birlikleri, Akdeniz Chemson’la birlikte toplam 58 firmaya, 2022 yılında bölgeden gerçekleştirilen 18 milyar 300 milyon dolarlık ihracata katkılarından dolayı 21 kategoride 61 ödül verdi.

Akdeniz Chemson, üretimlerini gerçekleştirdiği Ege bölgesinde güçlü bir oyuncu olmayı sürdürüyor. Firma hayata geçirdiği yatırımlar ve üretim gücüyle gelecek dönemde de bölgenin gelişimine ve Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam edecek.

 

 

Kaynak: DHA
Etiketler:
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN