Afrodisias’ta çevre düzenlemesi yapıldı

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile Karacasu Kaymakamlığı tarafından, Afrodisias Antik Kenti’nde çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışması yapıldı.

Yayınlanma: 13:08 11-08-2022
Güncellenme: 13:08 11-08-2022
Afrodisias’ta çevre düzenlemesi yapıldı

Geçmişinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın’ın UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesindeki Afrodisias Antik Kenti’nde çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştirildi. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayan ve 30 bin kişilik stadyumu, 4 kapı anlamındaki simgesi haline gelen tetrapylonu, tiyatrosu, odeonu, hamamı, yüzlerce heykel ve eşsiz mitolojik öyküleri ve gün yüzüne çıkmayı bekleyen çok sayıda tarihi değeriyle dünyada adından söz ettiren Afrodisias Antik Kenti’nde misafirlerin daha güzel bir ortamda ziyaret edebilmesi için yürütülen çalışmalarla bölgede detaylı çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.

Konu ilgili olarak Karacasu Kaymakamlığı yaptığı açıklamada, “Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ve Karacasu Kaymakamlığı tarafından Afrodisias müze girişinin çevre düzenlemesi ile Müzenin bakım ve onarımı yapıldı” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA
Etiketler:
Editör: Onurcan Kurtay - onurcankurtay@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN