Abone Ol

ABD, Kadirov'un bulunduğu 22 kişiyi daha yaptırım listesine aldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada; Ukrayna’daki savaşı kolaylaştıran 22 kişi ve 2 kurum yaptırım listesine alındı. Ekonomik olarak yaptırımla yüz yüze gelecek kişilerin arasında sözde Çeçen lideri Ramazan Kadirov da bulunuyor.

Yayınlanma: 11:09 16-09-2022
Güncellenme: 11:09 16-09-2022
ABD, Kadirov'un bulunduğu 22 kişiyi daha yaptırım listesine aldı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik savaş başlatan Rusya’ya yaptırımlarını artırıyor. ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ukrayna’daki savaşı kolaylaştıran kişi ve kurumlar yaptırım listesine alındı.

ABD, 22 KİŞİYİ VE 2 KURUMU YAPTIRIM LİSTESİNE ALDI

Bakanlığın açıklamasına göre, Rusya’da savaşı destekleyen ve kolaylaştıran 22 kişiyi ve 2 kurumu yaptırım listesine aldı. Yaptırım listesinde aralarında savaşa katılan neo-Nazi paramiliter grubu olan “Task Force Rusich” ve 2 üst düzey lidere yaptırım uygulanacak.

PUTİN KUKLASI KADİROV DA YAPTIRIM LİSTESİNDE

Öte yandan, aralarında Putin’in kuklası sözde Çeçen lideri Ramazan Kadirov’un da yaptırım listesine alındığı aktarıldı. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen söz konusu durumla ilgili yaptığı açıklamada ABD’nin Rusya’yı savaş suçlarından ve saldırganlığından sorumlu tutmak için güçlü adımlar atmaya devam edileceğini belirtti. Listeye alınan kişi ve kurumlara ekonomik olarak yaptırım uygulanacak.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi dün yaptığı yazılı açıklamada Rusya’nın yaptırımlarını 6 ay uzatma kararı aldı.Bu bağlamda Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar 15 Mart 2023’e kadar sürecek.

Kaynak: QHA
Editör: Ebru Aşitan - ebruasitan@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN