Abone Ol

72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasının ilk duruşması bugün

72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasının ilk duruşması bugün Adıyaman'da görülecek.

Yayınlanma: 10:01 03-01-2024
Güncellenme: 10:01 03-01-2024
72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Otel davasının ilk duruşması bugün

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Isias Otel ile ilgili dava başlıyor. Davanın 5'i tutuklu 11 sanığı, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmakla suçlanıyor.

Sanıkların haklarında 2 yıl 8 aydan, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezaları isteniyor. İlk duruşma Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

İsias Otel davasının ilk duruşması için adliye içi ve dışında polis görevlendirildi.

Davacı sayısının fazla olması nedeniyle bu dava için özel salon ayarlandı.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel, beraberindeki heyetle 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve KKTC'den sporcu, öğretmen ve tur rehberinin de bulunduğu 72 kişinin yaşamını yitirdiği otele ilişkin bugün başlayacak duruşmayı takip etmek üzere Türkiye'ye geldi.

Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Üstel, 50 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği depremin üzerinden yaklaşık bir yılın geçtiğini anımsattı.Üstel, Kıbrıs'tan gelen 100'e yakın kişiyle davayı takip ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Acı o kadar büyük ki, hiçbir bina yıkımı olmamasına karşın ülkemiz hala kendine gelemedi. Şampiyon meleklerimizi kaybettik. Yaşları 10-15 arasında bulunan geleceğimizi şekillendirecek evlatlarımızı kaybettik. Hocalarımızı kaybettik. Vatandaşlarımızı kaybettik. Şimdi yaşanan bu kötü olayların hukuki süreci başlıyor. İlk davaları görülüyor. 100'e yakın kişiyle bu davaları izlemek için buradayız. Başbakan olarak ben buradayım. Hükümetimizi temsilen 3 bakanımız yanımızda. Bu bakanlarımız aynı zamanda, deprem süresince, günlerce burada kalıp arama kurtarma çalışmalarını koordine eden bakanlarımız ve ekibimiz, ana muhalefet partisi başkanı burada. Sanıyorum bu ekip, ülke olarak bu konuya ne kadar hassasiyetle yaklaştığımızın somut bir göstergesidir."

Söz konusu davanın binlerce davadan birisi olduğunu aktaran Üstel, "İsias davası aynı zamanda KKTC'de yaşayan herkesin ortak davasıdır. Biz yüce Türk adaletine güveniyoruz. Çünkü adalet mülkün temelidir. Buradaki mülk devlettir. Adalet yoksa devlet de olamaz. Dolayısı ile adil bir yargılanmanın ardından, sorumluluğu olan herkesin kanunların öngördüğü şekilde hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum. Biliniz ki; suçlular hak ettikleri en ağır cezaları alınca burada verilen cezalar, gelecekte bu suçlara yeltenenlere karşı da önemli bir ders olacak."

Başbakan Üstel, daha sonra heyetle bugün duruşmanın olacağı Adıyaman'a hareket etti.

Kaynak:
Etiketler:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN