Abone Ol

65 yaş üstü ve özel gereksinimli vatandaşlar, abonelik işlemlerini evlerinden halledebilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü ve özel gereksinimli vatandaşlar için yerinde abonelik hizmeti başlattı.

Yayınlanma: 12:01 05-01-2024
Güncellenme: 12:01 05-01-2024
65 yaş üstü ve özel gereksinimli vatandaşlar, abonelik işlemlerini evlerinden halledebilecek

65 yaş üstü yurttaşlara müjdeli haber Mersin Büyükşehir Belediyesinden geldi. Belediyeye bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından 'Su gibi akar gelirim' mobil hizmeti aracı ile hem 65 yaş üstü yurttaşlara hem de özel gereksinimli bireylere yerinde abonelik hizmeti başlatıldı. Böylelikle 65 yaş üstü yurttaşlar ve özel gereksinimli bireyler, işlerini halletmek için yol çekmek zorunda kalmayacak, daha konforlu hizmet alacak.  

65 YAŞ ÜSTÜ YURTTAŞLAR İÇİN 'SU GİBİ AKAR GELİRİM'

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, MESKİ Genel Müdürlüğünün 2021 senesinde bu uygulamayı hayata geçirdiği aktarıldı. “Su gibi akar gelirim” adı altında verilen mobil hizmet aracıyla 65 yaş üstü ve özel gereksinimli bireylerin abonelik işlemleri, görevliler tarafından adreslere gidilerek yerinde gerçekleştirilmeye başlandı. Diğer tüm abonelikler için de aynı uygulamayı sürdüren MESKİ, 2021 senesinden bu yana söz konusu hizmet aracıyla 500’den fazla vatandaşa hizmet sağladı.

TELEFONLA HİZMET KAPIYA GELİYOR

Bu hizmeti evinde almak isteyen  yurttaşlar “Teksin Alo 185” üzerinden ya da 0324 185 00 00 numaralı WhatsApp hattına mesaj bırakmaları halinde, MESKİ’de bu iş için görevli olan ekipler en kısa sürede ilgili adrese gidiyor ve abonelik hizmetlerini yapıyorlar. Adrese gidilmeden önce talepte bulunan vatandaşlara iletişime geçilerek, kişinin müsait olduğu gün ve saat ayarlanıyor. Bu yöntem sayesinde hem vatandaşlar hem de görevli kişiler daha düzenli bir çalışma ortamı buluyor.

PANDEMİDEN BERİ DEVAM EDİYOR

Merkez Abone Şube Müdürü Mehmet Emin Ek; “2021 yılında pandemiyle birlikte ‘Su gibi akar gelirim’ projesi çerçevesinde merkez ilçelerde 65 yaş üstü ve özel gereksinimli vatandaşlarımıza hizmet verilmesi amacıyla mobil hizmet aracımız abonelik hizmetleri yapmaya başlamış ve bugüne kadar 500’den fazla vatandaşımıza evlerinde hizmet verilmiştir. Bizler için çok değerli olan 65 yaş üstü ve özel gereksinimli bireylerin ’Alo 185 Teksin’ hattımıza başvuru yapmaları halinde ekiplerimizce en kısa sürede ilgili adrese gidilerek, evlerinde abonelik hizmetleri gerçekleştirilecektir” dedi.

Kaynak:
Editör: Sena Kaya - senakaya@ulkedenhaberler.com.tr

Yorum Yazın (Üye olmadan da yorum yazabilirsiniz)
0 Yorumlar
Bizi Takip Edin

ÇOK OKUNANLAR

GÖZDEN KAÇMASIN