Yıldırım Tuğrul Türkeş Kimdir? Biyografisi

SİYASİ HAYATI
1 Aralık 1954 yılında doğan Tuğrul Türkeş Hacettepe Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.   1997 yılında babası Alparslan Türkeş’in ölümü üzerine MHP Genel Başkanlığına aday oldu. En güçlü aday olarak görülürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine genel başkanlık yarışını kaybetti.  22 Temmuz 2007 yılında Devlet Bahçeli ile barışan Tuğrul Türkeş MHP Ankara milletvekili olarak TBMM’ye girdi.  7 Haziran 2015 seçimlerinde de Ankara milletvekili olarak yeniden TBMM’de yer aldı.
MHP’DEN AYRILIP AK PARTİ’YE KATILDI
26 Ağustos 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçici bakanlar kurulu teklifini kabul etmesi üzerine MHP tarafından disipline verildi. MHP’den istifa eden Tuğrul Türkeş Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katıldı.  Kasım 2015’teki seçimlerde AK Parti milletvekili olarak tekrar TBMM’ye girdi. Ardından Davutoğlu tarafından kurulan 64. Hükümette başbakan yardımcısı olarak yer aldı.  
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifası üzerine 2016 yılında Binali Yıldırım tarafından kurulan hükümette tekrar Başbakan yardımcısı olarak yer aldı.


Bizi Takip Edin