Vedat Demiröz Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM HAYATI
1956 yılında doğan olan Vedat Demiröz ilkokulu Yükseliş İlkokulu’nda tamamladı.  Ortaokulu ve liseyi Bitlis Lisesi’nde bitirdi. 1976 yılında da Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.
İŞ HAYATI
35 yıllık mesleki bir yaşantıya sahip olan Vedat Demiröz Yeminli Mali Müşavir ve Sorumlu Baş Denetçi olarak çeşitli faaliyetlerde bulundu. Türkiye Kalkınma Bankası’nda murakıplık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere ve İstanbul Ticaret Odası başkanlığına mali danışmanlık gibi görevler yaptı. TOKİ iştiraki Emlak Konut A.Ş.’de başkan vekilliği ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi mütevelli heyetinde başkan yardımcılığı pozisyonunda bulundu.
SİYASİ HAYATI
2011 genel seçimlerinde Vedat Demiröz AK Parti’den Bitlis milletvekili olarak TBMM’ye girdi.  Bu süreçte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Katiplik ve Komisyon Sözcülüğü görevlerinde bulundu. 7 Haziran 2015’te AK Parti’den tekrar Bitlis milletvekili oldu. 13 Eylül 2015 tarihinde de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Mali ve İdari İşlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı oldu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde tekrar Bitlis milletvekili oldu. 27. Dönemde de TBMM’de İstanbul milletvekili olarak yer aldı.


Bizi Takip Edin