Tuncay Özkan Kimdir? Biyografisi

ÖNEMLİ GAZETE VE TELEVİZYONLARDA GÖREV ALDI
14 Ağustos 1966 yılında Ankara’da doğan Tuncay Özkan Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu.  Sırasıyla Cumhuriyet, Radikal, Milliyet, Akşam gazetelerinde muhabirlik, yazarlık ve yönetici olarak çalıştı. Televizyonculuğa ise 1993 yılında Arena programının Ankara temsilciliği ile başladı. Ardından Kanal D’nin Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulundu. Çukurova Medya Grup Başkanlığı ve aynı grubun SHOW ve SKYTürk televizyonların da programlar yaptı.
ERGENEKON DAVASINDA YARGILANDI
Kendi Kanalı Kanaltürk’ü kuran Tuncay Özkan Cumhuriyet Mitinglerini gerçekleştirdi ve Biz Kaç Kişiyiz Hareketinin kurucusu oldu.  Ergenekon kumpas davasında yargılanan Tuncay Özkan 5,5 yıl hapiste kaldı.  Cumhuriyet Mitinglerini gerçekleştirdiği için müebbet cezası aldı.  Susurluk Belgelerini yayınladığı içinde 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Bu davaların düşmesi sonucu 10 Mart 2014’te serbest bırakıldı.
CHP’DEN MİLLETVEKİLİ OLDU
Tuncay Özkan 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. 2015 yapılan seçimlerde de 1. Bölge milletvekili seçildi. 37. CHP Olağan Kongresi’nde parti meclisine seçilemeyen Tuncay Özkan Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı görevine getirildi.
Duygu Dikmenoğlu ile evli olan Tuncay Özkan’ın Nazlıcan adında bir kızı ve Güneş adında bir oğlu bulunmaktadır.
 


Bizi Takip Edin