Tekin Bingöl Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM HAYATI
Tekin Bingöl 1 Ağustos 1955 yılında Bingöl’de doğdu. Hacettepe Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  Bitlis Köy Hizmetleri’nde kurucu hekimlik ve serbest hekimlik görevlerinde bulundu.  Siyasete atılmadan önce de özel şirketlerde yönetici pozisyonu görevlerinde çalıştı.
SİYASİ HAYATI
Tekin Bingöl TBMM’ye milletvekili olarak ilk defa 2007 Türkiye Genel Seçimlerinde Ankara ikinci bölge milletvekili olarak girdi.  33. CHP Olağan Kongresi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasından sonra CHP Sekreter yardımcısı olarak görevlendirildi.  2011 Türkiye Genel Seçimlerinde meclise giremeyen Tekin Bingöl CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.  Haziran 2015 seçimlerinden tekrar Ankara ikinci bölge milletvekili olarak seçildi.
BAKANLIK TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ
Haziran 2015 milletvekili seçimlerinden sonra hükümetin kurulamamasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifi götürdüğü 5 CHP’li milletvekili arasında Tekin Bingöl’de yer aldı.  Fakat diğer CHP’li milletvekilleri gibi Tekin Bingöl’de bu teklifi ret etti.  Kasım 2015 seçimlerinde ise tekrar milletvekili seçildi.


Bizi Takip Edin