Tacettin Bayır Kimdir? Biyografisi

İŞ HAYATI
1960 yılında İzmir’in Karaburun ilçesi Mordoğan köyünde doğan Tacettin Bayır ilkokulu Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda tamamladı.  1978 yılında küçük bir atölye kurarak ticarete atıldı. Akşamları da Akşam Ticaret Lisesi’nde eğitimine devam etti.  İzmir Ticaret Odası’nda iki dönemdir meclis üyesi olan Bayır AS-EL Yapı Endüstri Market Yapı A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı. İş yeri de Karabağlar’da bulunmaktadır. Ticari hayatındaki başarılarının yanı sıra siyasette de oldukça önemli görevlerde bulundu.
SİYASİ HAYATI
1983 yılında Tacettin Bayır Sosyal Demokrasi Partisi’nin (SODEP) kuruluş çalışmalarında yer aldı. 1984 ile 1986 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) Konak İlçe Esnaf Komisyonu başkanlığını yaptı.  1988-1990 yılları döneminde Konak Halkevleri Başkanlığı görevinde bulundu.  SODEP ile SHP’nin birleşme dönemleri ile SHP ile CHP’nin birleşme dönemlerinde de aktif çalışmalarda bulundu. Birçok kez il ve ilçe kurultay delegesi olarak seçildi.  17.01.2011 – 03.06.2012 arasında da  CHP İzmir’de il başkanlığı yaptı.  Şu anda Ulusal Sanayici İş Adamları Derneği (USIAD) İzmir Temsilciliği ve Fahrettin Altay Spor Kulübü'nün Başkanlığını yapmaktadır.
İYİ PARTİ’NİN MECLİSTE GRUP KURMASINI SAĞLADI
CHP İzmir Milletvekili olan Tacettin Bayır İYİ Parti’nin mecliste grup kurabilmesi için 14 CHP’li milletvekili ile İYİ Parti’ye geçti. 10 Mayıs 2018 tarihinde ise CHP’ye geri döndü.  Benim En Güzel Hikayem Hayatım aldı kitapta kendi yaşam öyküsünü anlattı. Tacettin Bayır, evli ve iki çocuk babasıdır.
 


Bizi Takip Edin