Şenol Sunat Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM HAYATI VE KARİYER
Aslen Bursalı olan Şenol Sunat  2 Ekim 1956 yılında doğdu ve 64 yaşındadır.   Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İş İdaresi Bölümü'nlerini bitiren Şenol Sunat Yüksek lisans ve doktorasını Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Sitogenetik alanında tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji ve Fen Bilgisi Anabilim Dalı'nda Yar. Doç. Dr olarak öğretim üyeliği yapmıştır.  Bitki Sitogenetiği ve Fen-Biyoloji eğitimi ile ilgili çok sayıda makalesi bulunmaktadır.  Yurt dışında ve içinde bir çok panele ve konferansa konuşmacı olarak katılmıştır.
SİYASİ HAYATI
Türk Ocakları Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunan Şenol Sunat Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği'nin kurulmasına öncülük eden isimler arasında yer almaktadır.  2007 Türkiye Genel Seçimlerinde de İzmir milletvekili olarak MHP'den seçilmiştir.  MHP'de MYK üyeliği de yapan Şenol Sunat 2017 yılında İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. İYİ Parti'de  Parlamento ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı pozisyonunda bulundu.
İYİ Parti Ankara Milletvekili olan Şenol Sunat TBMM'de  İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği görevinde bulundu. Hrant Dink Alt Komisyonu'nda da yer aldı. 


Bizi Takip Edin