Revza Kavakcı Kan Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM HAYATI
30 Mart 1972'de doğan Revza Kavakcı Kan bilgisayar mühendisi ve öğretim görevlisidir.   Dallas Texas Üniversitesi Bilgisiyar Mühendisliği Bölümünü bitiren Revza Kavakcı Kan Boğaziçi Üniversitesi İİBF Avrupa Çalışmaları yüksek lisansını tamamladı.   Washington, DC’de Howard Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi bölümünde Türkiye’nin AB’ye Giriş Sürecinde “Rol Modellik” Kavramı Üzerinden Güç İlişkilerine Bakışı konusunda doktora yaptı.
ÇALIŞMA HAYATI
2008'de Revza Kavakcı Kan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakı olan  Metro İstanbul Sanayi ve Ticaret A.Ş'de tasarım mühendisi olarak çalışmaya başladı.  İBB ile yaptığı sözleşme gereği 6 yıl 8 ay mecburi görev yapması gereken Revza Kavakcı Kan 2 Eylül 2013’te Türkiye'ye döndükten sonra bu hizmeti yerine getirmedi.  Olayın basına yansıması üzerine söz konusu haberlere yayın yasağı getirildi.
SİYASİ HAYATI
Revza Kavakcı Kan Haziran 2015 Türkiye Genel Seçimlerinde AK Parti'den İstanbul milletvekili seçildi.  21. Dönemde Fazilet Partisi Milletvekili olan Merve Kavakcı'nın kardeşi olan Revza Kavakcı Kan  Üsküdar Üniversitesi Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yönetim kurulu üyeliği  görevi yaptı.


Bizi Takip Edin