Numan Kurtulmuş Biyografisi

AK Parti'nin önde gelen isimlerinden olan Numan Kurtulmuş hayatı en çok merak edilen isimler arasında geliyor. Peki AK Partili Numan Kurtulmuş kimdir? İşte bu sorunun yanıtı...

AK Partili Numan Kurtulmuş Kimdir?

EĞİTİM HAYATI VE KARİYERİ

Numan Kurtulmuş  1959'da Ordu Ünye'de doğdu.  Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde, lisans eğitimini ise İstabul Üniverstesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.  1990-1993 yıllarında ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. 1992 yılında iktisat doktoru oldu.  2004 yılında ise profesör oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde dersler verdi.

SİYASİ HAYATI

Numan Kurtulmuş Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak siyasete girdi.  26 Ekim 2008 yılında da Saadet Partisi Genel Başkanı oldu.  1 Kasım 2010 yılında da HAS Parti'yi kurdu.  2012'de de AK Parti'ye katıldı.  AK Parti'de Ekonomi İşleri’nden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.  62. Hükümette ise Başbakan Yardımcısı olarak bulundu.  AK Parti İstanbul milletvekildir.