Necip Nasır Biyografisi

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır kimdir? Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi olan Necip Nasır nereli ve kaç yaşında.

Necip Nasır kimdir?

İşte AK Partili Necip Nasır hakkında merak edilenler…

EĞİTİM VE İŞ HAYATI

1959 yılında Bitlis’te doğan Necip Nasır 9 yaşında ailesi ile birlikte İzmir’e geldi. İzmir’de ilk öğretimini ve lise eğitimini tamamlayan Necip Nasır Dokuz Eylül Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknikerliği Bölümü ve Dicle Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu.  Bir yandan eğitimine devam eden Necip Nasır bir yandan da iş hayatında çalıştı. İşportacılık, bakkallık, taksi dolmuş işletmeciliği, alım satım ve şantiye şefliği gibi işler yaptı.  Daha sonra ise kardeşleri ile birlikte inşaat ve sağlık sektörlerinde faaliyet yürüten Nasır Şirketler Grubu’nu kurdu. Halende bu grubun yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Necip Nasır ayrıca Müteahhitler Federasyonu ve Kızılay Karabağlar Şube'lerinin de kurucusudur.

Necip Nasır Ankara’da bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkan Vekili görevini de yürütmüştür. TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkan Vekili ve İzmir Ticaret Odası Meclisi üyesidir.

SİYASİ HAYATI

Necip Nasır 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 27. Dönem İzmir milletvekili seçildi.  TBMM’de yasama çalışmalarına katılan Necip Nasır Bayındırlık, imar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu üyeliği yapmaktadır.  Evli ve üç çocuk babasıdır.  


Bizi Takip Edin