Müsavat Dervişoğlu Biyografisi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Katıldığı siyaset programlarıyla dikkati çeken Müsavat Dervişoğlu’nun hayatı merak konusu oldu.

Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

Peki Müsavat Dervişoğlu kimdir ve kaç yaşındadır?  İşte hayatı ve hakkındaki bilgiler…

12 EYLÜL DÖNEMİNDE EĞİTİMİNE ARA VERDİ

Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Müsavat Dervişoğlu 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesine kayıt oldu. 12 Eylül döneminde eğitimine ara veren Müsavat Dervişoğlu öğrenci aflarından yararlanarak ön lisans eğitimi tamamladı.  Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

MHP’DE GENEL BAŞKANLIĞI ADAY OLDU.

Milliyetçi Hareketi Partisi’nde (MHP) çeşitli görevler alan Müsavat Dervişoğlu 1987–1989 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. Daha sonra Alparslan Türkeş tarafından MHP Genel Merkezi’nde görevlendirildi. Ardından MHP İzmir Teşkilatı’nda görev almak için İzmir’e geldi.  2000-2011 yıllarında MHP İzmir İl Başkanı oldu.  2009 seçimlerinde de MHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi.  2012 yılında da MHP Kongresi’nde Genel Başkanlığı aday oldu. Fakat seçilemedi.

İYİ PARTİ’YE KATILDI

MHP’den ayrıldıktan sonra Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’ye katıldı. İYİ Parti’de mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı görevinde bulundu. 27. Dönemde İYİ Parti’den İzmir milletvekili seçilen Dervişoğlu İYİ Parti’nin grup başkanvekilliği görevinde bulunuyor.

1991 yılından beri İzmir’de yaşayan Müsavat Dervişoğlu ticaretle uğraşıyor ve bir kız çocuğu babası. 60 yaşında olan Müsavat Dervişoğlu Kova burcu ve Ankara doğumlu.


Bizi Takip Edin