Mehmet Ali Çelebi Kimdir? Biyografisi

ASKERİ KARİYERİ
23 Temmuz 1984’te Ankara’da doğan Mehmet Ali Çelebi ilk ve orta öğretimini Amasya’da tamamladı.  İzmir Maltepe Askeri Lisesi’ni ise 1. olarak bitirdi.  2007 yılında Kara Harp Okulu’nu 4.lükle biterek teğmen rütbesini aldı.  1 senelik eğitimin ardından askeri helikopter pilotu oldu.  Askerlikten ayrıldıktan sonra uçak pilotluğu eğitimi aldı.  
KUMPAS DAVASINDA 41 AY HAPİS YATTI
Kumpas davaları sonucu 41 ay hapiste yatan Mehmet Ali Çelebi burada Kezban Merey Çelebi'yle evlendi.  Yaşadıklarını ‘Teğmen’ adlı kitapta anlattı.  CHP’ye katılan Mehmet Ali Çelebi 35. Ve 36. Kurultaylarda CHP Parti Meclisi üyeliğine seçildi.  İngilizce ve Almanca bilen Mehmet Ali Çelebi ayrıca Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı eğitimini üstün başarıyla biterek çeşitli projelerin içerisinde yer aldı. 
CHP’DEN İSTİFA EDİP MEMLEKET PARTİSİ’NE KATILDI
29 Ocak 2021 tarihinde CHP’den istifa eden Mehmet Ali Çelebi Memleket Partisi’ne katıldı. Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Ali Çelebi partisindeki görevlerinden istifa ettiğini açıkladı.  İzmir Milletvekili Çelebi parti görevlerinden istifa ederken: “Ailemdeki sağlık sorunları nedeniyle parti görevlerimden istifa ediyorum. Memleket Partisi’nin üyesi bir nefer olarak yoluma devam edeceğim. Partiye/yöneticilerimize zarar verecek açıklamalar yapmayalım lütfen. Mücadeleye devam” dedi.
 


Bizi Takip Edin