Mahmut Atilla Kaya Kimdir? Biyografisi

HUKUK FAKÜLTESİ MEZUNU
Mahmut Atilla Kaya 2 Temmuz 1973 yılında İzmir’in Torbalı İlçesi’nde doğdu.  İlk ve orta eğitimini Torbalı’dan tamamladı ardından da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.  Yaşamı boyunca siyasetin için yer alan Mahmut Atilla Kaya Türk Demokrasi Vakfı bünyesinde çalışmalar yürüttü.  Kuruluşunun ardından AK Parti’ye katıldı. 2004 yerel seçimlerde memleketi olan Torbalı’da belediye başkan adayı oldu.  Seçimi kaybeden Kaya daha sonra AK Parti Torbalı İlçe Başkanı olarak görev yaptı. Mahmut Atila Kaya döneminde AK Parti’nin üye sayısı Torbalı’da 5 binden 15 bine çıktı.  2009 yerel seçimlerinde tekrar belediye başkanlığına aday olduysa da seçimi kazanamadı.  Seçimden sonra AK Parti İzmir İl Teşkilatında İl yönetim kurulu üyesi olarak siyasete devam etti. 
AK PART İZMİR’DE ÖNEMLİ GÖREVLER
AK Parti İzmir İl Teşkilatında İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanlığı, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundu.  2014 yerel seçimlerinde İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak aktif faaliyet yürüttü.
SPORUN İÇİNDE DE YER ALDI
Mahmut Atilla Kaya siyasi yaşantısının dışında Torbalıspor’un bir dönem başkanı oldu. Onun döneminde kulüp amatör ligden profesyonel lige çıktı.  Diş Hekimi Pınar Çağlar Kaya ile evli olan Mahmut Atila Kaya’nın Beyza isminde bir kızı bulunmaktadır. Ayrıca İngilizce bilmektedir.


Bizi Takip Edin