Mahir Polat Biyografisi

Mahir Polat

Mahir Polat Kimdir?

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat kimdir?

CHP Bornova’da aktif çalışmalar yürütmüş olan İzmir milletvekili Mahir Polat’ın hayatı merak ediliyor. Birçok kişi Mahir Polat kimdir yazarak araştırma yapıyor. Peki CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat nereli ve hangi üniversite mezunu? İşte hakkındaki bütün bilgiler…

İZMİR’E YERLEŞTİ

1975 yılında Gaziantep’de doğan Mahir Polat orta ve lise öğrenimi Balıkesir’de tamamladı. Trakya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra İzmir’e yerleşti.  İzmir’e geldikten sonra İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası Politik Ekonomi Anabilim Dalında yüksek lisans yaptı.  Üniversitede Kooperatifler ve Yerel Yönetimlerin İşbirliğinin Sosyoekonomik Etkileri üzerine bir tez yazdı.

CHP’DE AKTİF BİÇİMDE YER ALDI

Gümrük müşavirliği yapan Mahir Polat iş yaşantısının dışında siyasette de aktif bir şekilde yer aldı.  CHP’de mahalle temsilciliği görevinde bulundu.  2010 yılında ise CHP Bornova İlçe Kongre'sinde Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2016 yılında düzenlenen 35. Olağan Kongresinde ve 2018 yılında düzenlenen 36. Olağan Kongresi’nde Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi oldu. 2018 Türkiye Genel seçimlerinde CHP’den İzmir Milletvekili olarak seçildi.  37. CHP Olağan Kongresi’nde de 796 oy alarak liste başı oldu ve 3. kez Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeliğine seçildi.

TBMM’de ise CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat Türkiye-Uganda, Türkiye-Finlandiya ve Türkiye-Kongo Demokratik Cumhuriyeti dostluk grupları üyesidir. 

Sosyal yaşantısında Mahir Polat’ın önemli mesleki ve dayanışma projelerinde imzası bulunmaktadır.

 


Bizi Takip Edin