Koray Aydın Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM HAYATI
Koray Aydın 5 Şubat 1955 tarihinde Trabzon’da Dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini Koray Aydın babasının memuriyeti nedeniyle farklı illerde tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümün bitiren Koray Aydın siyasete MHP Gençlik Kolları’nda başladı. 12 Eylül Askeri Darbesinden sonra ise Muhafazakar Parti'nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. 
SİYASİ HAYATI
1991 yılında Koray Aydın Türkiye Genel Seçimlerinde Milliyetçi Çalışma Partisi’nden Trabzon milletvekili seçildi ve TBMM’ye girdi.  1995 yılında da MHP Genel Sekreteri oldu.  1999 yılında MHP milletvekili olarak tekrar TBMM’de yer aldı.  Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda görevlerde bulunan Koray Aydın daha sonra kendi isteğiyle görevlerinden ayrıldı.  2011 seçimlerinde tekrar milletvekili olarak seçildi.
İYİ PARTİ’YE GEÇİŞ SÜRECİ
MHP'nin 10. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli’ye karşı yarışan Koray Aydın 441 oy aldı. Devlet Bahçeli ise 725 oyla tekrar genel başkan seçildi.  7 Haziran 2015 seçimlerinde tekrar milletvekili olan Koray Aydın TBMM başkanlığı görevinde de bulundu. Ardından Meral Akşener’in başkanlığında kurulan İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Koray Aydın siyasete yeni bir sayfayla devam etmeye başladı.  İYİ Parti’de Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yer aldı. 
Koray Aydın evli olup Batuhan ve Konuralp isminde iki çocuğu bulunmaktadır. 


Bizi Takip Edin