Kamil Okyay Sındır Biyografisi

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır kimdir?

CHP İzmir Milletvekili ve Eski Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır kimdir sorusuna yanıt aranıyor.

Kamil Oktay Sındır Kimdir?

CHP’li Kamil Okyay Sındır nereli ve ne zaman doğdu. İşte Kamil Okyay Sındır hakkında merak edilenler…

AKADEMİK KARİYERİ

20 Kasım 1962 yılında İzmir’de doğan Kamil Okyay Sındır 1980 yılında Bornova Anadolu Lisesi’ni bitirdi. 1984 yılında da Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu.  1997 yılında doçent ve 2004 yılında Profesör unvanını elde eden Sındır Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

SİYASİ YAŞANTISI

2007 yılında üyesi olduğu CHP İzmir’den milletvekili aday adayı olan Kamil Okyay Sındır 2009-2014 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.  TBMM’de ise 25, 26. ve 27. Dönem İzmir milletvekili olarak yer almaktadır.  CHP Grup Sözcülüğünün yanı sıra TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesidir. Ayrıca NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği bulunmaktadır.  17 Ocak 2016 tarihinde CHP Parti Meclisi’ne giren Kamil Okyay Sındır aynı zamanda CHP Genel Sekreterliği görevine getirilmiştir.  Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesidir.  Bir dönemde TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetiminde bulunmuştur.

Çok iyi derecede İngilizce bilen CHP’li Kamil Okyay Sındır orta derecede Almanca ve Fransızca da bilmektedir. Aynı zamanda evli ve iki çocuk babasıdır.


Bizi Takip Edin