İbrahim Halil Oral Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM VE MESLEKİ HAYATI
İbrahim Halil Oral 1985 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğdu. Ailesi yüzyıllardır Ahlat’ta yaşayan köklü bir ailedir.  Mersin’de lise eğitimini tamamlayan İbrahim Halil Oral lisansını ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden aldı.  Mesleki yaşantısında  Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdür Yardımcılığı, Bahçelievler Deneme Lisesi Müdür Yardımcılığı, Ankara Tevfik İleri (Merkez) İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Lisesi Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. Uzun yıllar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Halil İbrahim Oral pek çok sivil toplum kuruluşunda da yer aldı. Ahlat Eğitim ve Kültür Vakfı Kurucu Üyeliği, Türkiye İlahiyatçılar Birliği Vakfı Genel Başkanlığı ve Türk Dünyası Parlamenterler Birliği Kurucu Üyeliği gibi görevlerde de bulundu.
SİYASİ HAYATI
Siyasi hayatına ise genç yaşlarda başladı. MHP Gençlik Kolları’nda ve Ülkü Ocaklarında yer aldı.  Halil İbrahim Oral 21. Dönem MHP Bitlis milletvekili olarak TBMM’de yer aldı.  Parlamentoda görev yaparken Milli Eğitim Komisyonu Üyeliği, Bitlis, Ahlat ve Çevresi Araştırma Komisyonu Başkanlığı  görevlerini yürüttü.
İYİ PARTİ’YE KATILIŞ SÜRECİ
Uzun yıllar MHP içerisinde muhalif bir konumda yer alan Halil İbrahim Oral daha sonra İYİ Parti’ye katılarak kurucu üyelerden oldu.  Haziran 2018 seçimlerinde de İYİ Parti’den Ankara milletvekili oldu.  Aynı zamanda TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesidir.  


Bizi Takip Edin