Ednan Arslan Biyografisi

CHP’li Ednan Arslan kimdir?

CHP’li Ednan Arslan kimdir ve nerelidir sorularına cevap aranıyor.

Ednan Arslan Kimdir?

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde topladık. İşte CHP’li Ednan Arslan’ın hayatı…

EĞİTİM HAYATI

Ednan Arslan 1979 yılında Erzincan Tercan’da doğdu. İlk ve ortaöğretimi İzmir’de tamamlayan Ednan Arslan 2001 yılında Pamukkale Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Halende Ege Üniversitesi Elektronik Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansına devam etmektedir.

MESLEKİ YAŞANTISI

TMMOB’a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Ednan Arslan CHP’de aktif siyaset içinde bulundu.  Meslek yaşantısında da nükleer, termik ve hidroelektrik santraller ile yenilenebilir enerji konularında çalışmalar yaptı.  Bu enerji türlerinin çevre ve insan üzerindeki etkileri konusunda araştırmalar düzenledi.

SİYASİ YAŞANTISI

Siyaset yaşantısına 2002 yılında CHP Gençlik Kolları’nda başladı.  2003-2004 yıllarında CHP Narlıdere’de gençlik kolları başkanlığı yaptı.  2005 ile 2008 yılları arasında CHP İzmir İl Gençlik Kolları başkanı oldu.  2010 ile 2015 yıllarında da CHP Güzelbahçe ilçe başkanlığı görevinde bulundu.  Bu görevlerin yanı sıra il yönetim kurulu üyesi olarak partisinde aktif çalışmalara katıldı. 27. dönemde CHP İzmir’den milletvekili adayı olarak TBMM’ye giren Ednan Arslan yasama çalışmalarına aktif bir şekilde katılmaktadır.

Evli olan Ednan Arslan evli ve bir çocuk babasıdır.


Bizi Takip Edin