Edip Semih Yalçın Kimdir? Biyografisi

EĞİTİM HAYATI
Semih Yalçın 1958'te Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih bölümü bitirdi. Yüksek lisansını Ankara Üniversitesi Türk İnkılâp Tarihi Enstitüsünde, doktorasını Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. 1990 yılında doktor unvanını aldı.  
AKADEMİK KARİYERİ
Gazi Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak akademik hayata başladı. Üniversitede doçent ve profesör oldu.  1999-2001 yılları arasında Semih Yalçın Sağlık Bakanlığında müsteşar yardımcılığı görevinde bulundu.  Çok sayıda kitap ve makale yayınladı.
SİYASİ HAYATI
2006 yılından itibarende MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesidir.  2007 Türkiye Genel Seçimlerinde MHP'den Sivas Milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. 24. Dönem Gaziantep, 25. ve 26. Dönemlerde ise İstanbul milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. MHP'de  2011’de Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.  2013'te Medya Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı  görevini üstlendi.  27. Dönem Milletvekili seçimlerinde tekrar İstanbul milletvekili oldu.
 


Bizi Takip Edin