Cemal Bekle Biyografisi

AK Parti İzmir milletvekili Cemal Bekle kimdir? AK Parti’nin roman milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu üyesi olan Cemal Bekle’nin hayatıyla ilgili olarak merak edilenler…

Cemal Bekle Kimdir?

EĞİTİM HAYATI

2 Nisan 1978 yılında İzmir’de doğan Cemal Bekle’nin baba adı Hasan anne adı ise Hayriye’dir.  Cemal Bekle 1996 yılında İzmir Atatürk Lisesi’ni bitirdi. 2010 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Askerliğin bitirdikten sonra da aile şirketinin başına geçti.

ROMAN DERNEKLERİNDE AKTİF OLARAK ÇALIŞTI

Cemal Bekle roman derneklerinde aktif görevler aldı. 2006 ile 2009 yıllarında İzmir Çağdaş Romanlar Derneği'nin başkanlığını yaptı. 2009 yılında İzmir Romanlar Federasyonu Kurucu Başkanı oldu.  Bu görevi 2011 yılına kadar yürüttü. Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji ve Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu üyeliğini ise 2016 ile 2018 yılları arasında sürdürdü.  Evli olan Cemal Bekle İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.

İZMİR MİLLETVEKİLİ OLDU

27. dönem milletvekilliği seçimlerinde AK Parti İzmir 1. Bölge 4. Sıradan milletvekili adayı olarak TBMM’ye seçildi. Halen milletvekilliği görevine devam etmektedir.


Bizi Takip Edin