Bedri Serter kimdir? Biyografisi

Bedri Serter 1960 yılında İzmir’de doğdu.  Babasının adı Mehmet Nurettin annesinin adı ise Sabahat. 
İŞ HAYATI
1997 yılında iş hayatına başlayan Bedri Serter üniversiteden mezun olduktan sonra kendi iş yerini kurdu.  İnşaat sektöründeki iki şirketiyle de aktif olarak çalışmaya devam etmektedir.
CHP’li Bedri Serter ayrıca şu derneklerin üyesidir:
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Esnaf Odaları Birliği, Ege Genç İşadamları Derneği, Ofis Mobilyaları Sanayici İşadamları Derneği, Antalyalılar Derneği, İzmir Mobilyacılar Odası, İzmir İktisat Fakültesi Mezunlar Derneği, Türkiye Görme Engelliler Kitaplığı Derneği üyesi.
SİYASİ YAŞANTISI
1996 yılında CHP’ye üye olarak siyasi yaşantısına başladı.  1996 ile 2002 yılları arasında CHP Konak İlçe Göztepe Mahallesi Temsilciliği yaptı. 2004-2009 yılları arasında da Konak Belediyesi Meclis üyesi oldu. CHP Büyük Kurultay Delegesi de olan Serter 2011 yılında milletvekili aday adayı oldu.  2014 yılında da Karabağlar Belediyesi Başkan Aday Adayı oldu.  2015-2016 yılları arasında da CHP İzmir İl Başkanı olarak görev yaptı.  27. dönemde de CHP İzmir’den milletvekili adayı olarak TBMM’ye girdi. 


Bizi Takip Edin