Atilla Sertel Biyografisi

CHP’nin gazeteci milletvekili Atilla Sertel kimdir? CHP’li Atilla Sertel nereli ve kaç yaşında?

Atilla Sertel Kimdir?

İşte bütün bu soruların cevapları haberimizde…

EĞİTİM HAYATI

Milletvekili, gazeteci ve yazar olan Atilla Sertel 23 Temmuz 1956 yılında Eskişehir’de doğdu.  İlk ve ortaöğretimini de bu şehirde tamamladı. Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.

MESLEKİ HAYATI

1979 yılında meslek hayatına Milliyet Gazetesi’nde başladı. Daha sonra çeşitli gazetelerde muhabirlik, yazarlık, haber müdürlüğü ve yazı işleri müdürlüğü gibi görevlerde bulundu.  Televizyonlarda da program hazırlayıp sundu.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevinde bulundu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı da yaptı.  Halen Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteci Cemiyeti onursal başkanıdır.

SİYASİ HAYATI

1991 yılında Atilla Sertel Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İzmir milletvekili adayı oldu. Fakat bölgeler arası baraj uygulamasından dolayı milletvekili olamadı. Ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığından istifa ettikten sonra 2015 yılındaki genel seçimlerde CHP İzmir’den milletvekili adayı oldu.  Böylece 26. Dönem milletvekili oldu. 27. Dönemde de CHP İzmir milletvekili olarak TBMM’de yer aldı.  TBMM’de yasama çalışmalarına katılan Atilla Serter Kamu İktisadi Teşebbüsleri KİT Komisyonu Üyeliği görevini yürütmektedir.


Bizi Takip Edin