Alpay Fehmi Özalan Kimdir? Biyografisi

ÜNLÜ FUTBOL TAKIMLARINDA OYNADI
Futbolculuk döneminde gördüğü kırmızı kartlarla ve kavgalarıyla gündeme gelen Alpay Özalan 29 Mayıs 1973 yılında İzmir’de doğdu. Futbol kariyerine Altay’da başladı. Daha sonra sırasıyla; Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa RedDiamonds (Japonya) ve FC Köln formalarını giydi.
KARİYERİNE İLKLERİ SIĞDIRDI
1992 yılından 2008 yılına kadar ise Milli Takım’da oynadı. Mili takımın formasını tam 127 defa giydi. 1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play ödülü ilk alan Türk futbolcu oldu. Aynı zaman İngiltere Premier Ligi’nde de forma giyen ilk Türk futbolcudur.
FUTBOL KARİYERİNİ TEKNİK DİREKTÖRLÜKLE SÜRDÜRDÜ
2002’de Türk Milli Takımı’nın Dünya üçüncüsü olduğu takımda yer alan futbolculardan olan Alpay Özalan Japonya’da en iyi futbolcu ve Asya’da en iyi defans oyuncusu seçildi. Almanya’nın ünlü ansiklopedisi Fussballer’da ise gelmiş geçmiş en iyi 1000 futbolcu arasında gösterildi. 2008 yılında futbolculuk kariyerini bitiren Alpay Özalan Ümit Milli Takımı ve Eskişehir’in teknik direktörlük görevlerini yürüttü.
SİYASETE ATILDI VE MİLLETVEKİLİ OLDU
Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinden sonra ise siyasete atıldı. 27. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili olan Alpay Özalan evli ve iki çocuk babasıdır.


Bizi Takip Edin