Abdul Ahat Andican Biyografisi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Abdul Ahat Andican kimdir sorusuna yanıt aranıyor. Abdul Ahat Andican'ın hayatı merak konusu oldu. İşte Abdul Ahat Andican'ın hayatı...

Abdul Ahat Andican Kimdir?

AKADEMİK HAYATI

Abdul Ahat Andican 1951 yılında Afganistan'da doğdu.  Ailesi Türkmenistan kökenli.  İlk ve orta öğretimini Ataşehir'de tamamlayan  Abdul Ahat Andican 1968 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne girdi ve 1974 yılında doktor oldu.  Daha sonra  Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'na asistan olarak girdi.  1984 yılında Doçent ve 1991 yılında profesör olan Abdul Ahat Andican akademik kariyerini sürdürdü. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Öğretim Üyeliği  gibi görevlerde bulundu.

SİYASİ HAYATI

20. ve 21. dönemlerde Abdul Ahat Andican Anavatan Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi. 55. hükümette Devlet Bakanlığı ve hükümet sözcülüğü yaptı.  Haziran 2015 seçimlerinde MHP'den İstanbul milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. Daha sonra İYİ Parti'ye katıldı.  24 Haziran 2018 seçimlerinde İYİ Parti'den İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye katıldı. Ardından da  TBMM İYİ Parti Grup Başkanı seçildi.  Fakat 8 Kasım 2018 tarihinde bu görevinden istifa etti.


Bizi Takip Edin